Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Hon blir ny featurechef på Aftonbladet

Anna Kult, redaktör för Sofis mode blir ny chef för Aftonbladet feature. Hon ersätter Sofia Wadensjö-Karén, som går till tidningen Vi.


Publicerad 2011-02-02 14:14
Uppdaterad 2015-12-06 15:22

Ämnen i artikeln:

Vi

Dela artikeln:

Efter tio år på Aftonbladets featureavdelning har Anna Kult bland annat varit redaktör för flera bilagor. Hon var också med och skapade Härligt hemma tillsammans med Per Gunne och har varit ansvarig för några av Aftonbladet Söndags tidigare omgörningar.

Nu har hon alltså utsetts till ny featurechef på Aftonbladet.

– Anna Kult är en av våra skickligaste tidningsmakare med en fantastisk känsla för att utveckla koncept. Hon är kreativ och visionär och jag ser mycket fram emot att arbeta med henne i mitt team, säger Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet i ett pressmeddelande.

Anna Kult var också med och startade magasinet Sofis mode, som hon även var redaktör för.

I vilken riktning vill du ta Aftonbladets featureavdelning?

– Livsstilsmaterialet är oerhört viktigt och det finns så många spännande kanaler förutom magasin. För oss kommer det handla om att fortsätta hitta tillräckligt vassa och intressanta produkter på den här oerhört konkurrentutsatta marknaden.

Vad är det första du ska göra som chef?

– Jag ska skriva väldigt långa att-göra-listor och beta av. Och så är det jättemånga människor jag måste gå runt och träffa.

Anna Kult ersätter Sofia Wadensjö-Karén, som gått vidare som publisher på tidningen Vi.

Ny biträdande featurechef blir Lena Bergman Esk.

Dante Thomsen

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.