Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon blir ny chefredaktör på Nynäshamns Posten

Publicerad: 9 september 2019, 12:09

Susanne Fredriksson är inte den enda som fått en ny chefredaktörsroll inom Mittmedia den senaste tiden.

Foto: Pax Engström/Janne Næss

Bonnier forsätter att tillsätta nya chefredaktörer på Mittmedia-titlarna. Nu står det klart att Susanne Fredriksson tar över rodret på Nynäshamns Posten.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Susanne Fredriksson kommer närmast från jobbet som chefredaktör och ansvarig utgivare för Fond & Bank, Risk & Försäkring, Pensioner & Förmåner samt Energimarknaden, som ligger under VA Insights. 

VA Insights är en separat del av Veckans Affärer, och påverkas därför inte när tidningen läggs ner vid årsskiftet

Hon har också varit nyhetschef på Dagens Medicin, och har de tio senaste åren haft olika redaktionella ledarroller inom Bonnier Business Media. 

– Lokaljournalistik har alltid haft en stor plats i mitt hjärta och jag ser mycket fram emot att få återvända till den delen av branschen. Den lokala journalistikens uppdrag är att berätta om allt det som är viktigt för läsarna i deras vardag, genom kritisk granskning, goda exempel och nära berättelser. Nynäshamns Postens redaktion gör redan idag ett strålande arbete och det känns som en stor förmån att tillsammans med dem få vässa journalistiken ytterligare, säger Susanne Fredriksson i ett pressmeddelande. 

Nyheten om Susanne Fredrikssons nya roll kommer efter en rad tillkännagivanden av nya chefredaktörer inom Mittmedia. 

De senaste veckorna har Dagens Media bland annat uppmärksammat Katarina Ekspong som blir chefredaktör på Gefle Dagblad, Carl Juborg som blir chefredaktör på Norrtelje Tidning och Gabriel Ehrling Perers som blir ny chefredaktör på Avesta Tidning. 

Susanne Fredriksson efterträder Daniel Nordström, som fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för Vestmanlands Läns Tidning samt som utgivare för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten och Sala Allehanda.

Läs mer: Anders Eriksson: ”Mittmedia ska vara lönsamt 2020” 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.