Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hon blir ny chefredaktör på Gefle Dagblad

Publicerad: 4 september 2019, 13:37

Foto: Press/Janne Næss

Nu står det klart att Katarina Ekspong tar över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Katarina Ekspong kommer närmast från Dagens Medicin, där hon varit redaktionschef. Hon har också arbetat 15 år på Svenska Dagbladet, varit nyhets- och redaktionschef på Stockholm City och chefredaktör på Norrtelje Tidning. 

– Katarina Ekspong är en driven redaktionell ledare som vet vad lokaljournalistik är, men kanske framför allt vad den kan vara. Hon leder förändring tillsammans med sin redaktion, med en tydlig vision som också är vägledande i vardagen. Jag känner Katarina Ekspong sedan flera år och är övertygad om att hon tillsammans med GD:s medarbetare kommer att positionera Gefle Dagblad ännu starkare på den lokala marknaden, skriver Mikael Nestius, affärschef i Mittmedia, i ett pressmeddelande.

Hon axlar rollen från Anders Ingvarsson, som kommer att fortsätta som chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias titlar i Hälsingland. 

2012 blev det känt att Katarina Ekspong plagierat flera texter under sin tid som tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda. Efter granskningen, som genomfördes av NA:s redaktion, valde hon att säga upp sig. 

Mittmedia är sedan i våras en del av Bonnier News.

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.