tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon blir ny biträdande redaktionschef på Expressen

Publicerad: 15 januari 2021, 07:59

Johanna Cardell går från planeringschef till biträdande redaktionschef.

Foto: Sven Lindwall

Planeringschefen Johanna Cardell utses till biträdande redaktionschef med uppdraget att stärka det planerade nyhetsarbetet.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Expressen inrättar en ny roll i form av biträdande redaktionschef. Expressens nuvarande planeringschef Johanna Cardell tillträder tjänsten den 1 februari. 

Syftet med den nyinrättade tjänsten är att ytterligare stärka det planerade nyhetsarbetet. Johanna Cardells uppdrag är att ansvara för prioriteringen av tidningens större publiceringar och ha daglig kontakt med alla avdelningar. 

– Nyhetsarbetet går i dag väldigt snabbt och pågår parallellt med de viktiga granskningarna som våra ämnesredaktioner arbetar med. Det ställer stora krav på prioritering och planering. Det blir roligt att ta sig an den här nya rollen och se till att vår bästa journalistik når så många som möjligt, säger Johanna Cardell, i ett pressmeddelande. 

Tidigare har Johanna Cardell även varit nyhetschef och nattchef på Expressen samt nyhetschef på Metro. 

Den nya rollen är den andra förändringen på kort tid på Expressen. Under torsdagen stod det klar att Anna Gullberg ansluter till Expressens samhällsredaktion samtidigt som Expressens politikjournalister Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson värvats till SvD, vilket Dagens Media var först med att berätta. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev