Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hon blir kulturchef på Mittmedia

Publicerad: 9 Februari 2015, 07:13
Uppdaterad: 25 Augusti 2016, 06:30

Gunilla Kindstrand blir kulturchef på Mittmedia. Tjänsten är nyinrättad.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Gunilla Kindstrand arbetar i dag chefredaktör för Hälsinge-tidningar, dit hon kom 2012. Nu blir hon alltså kultruchef på Mittmedia.

Tjänsten är nyinrättad och nu blir Gunilla Kindstrand ansvarig för kulturjournalistiken i 19 papperstidningar och elva sajter.

– Mittmedia verkar på nära en tredjedel av Sveriges yta med en miljonstor publik och med Gunilla Kindstrand i en framträdande position kommer vi att ta en självklar och nödvändig plats även i den nationella kulturdebatten, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef, MittMedia, i ett pressmeddelande.

Tidigare har Gunilla Gindstrand bland annat arbetat på Gefle Dagblad och Arbetarbladet samt varit programledadare för SVT:s litteraturmagasin "Röda rummet".

– Det finns ett starkt fokus på kulturjournalistik just nu. Det pågår viktiga diskussioner om kritikens plats, säger Gunilla Kindstrand till Dagens Media och fortsätter:

– Mittmedia försöker hitta ett nytt stätt att positionera kulturen på. Det är oerhört nödvändigt för Mittmedia som ju finns i en del av Sverige som behöver artikulera sig och lyfta vissa frågor gemensamt.

Mittmedias kulturredaktörer kommer att fortsätta ha fokus på det lokala.

– De ska också börja jobba mera tillsammans. Jag tror att man måste sätta kulturredaktörsrollen under lupp och titta på hur vi ska verka framöver och hur kulturjournalistiken ska digitaliserats.

– På lokaltidningarna ser vi att vissa kulturartiklar, framförallt digitalt, går otroligt bra och skapar en bra diskussion. Vi har lite annorlunda villkor än vad Stockholmstidningarna har och lokaltidningarna måste göra det på sitt eget sätt.

Enligt Gunilla Kidstrand har den gamla kulturredaktörsrollen förändrats drastiskt.

– De som jobbar i dag gör mycket och ska räcka till många olika saker. De ska både driva lokala debatter och hålla koll på litteraturen. Det krävs otroligt många olika kompetenser. Om man ska ha kvar de gamla rollerna och samtidigt jobba med nya uttrycksmedel så vinner vi på att göra det tillsammans.

Rekryteringen av en ny chefredaktör för Hälsinge-tidningar har inletts.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.