Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon blir chefredaktör för LT i Östersund

Publicerad: 30 oktober 2019, 13:03

Karolin Johansson är ny chefredaktör för Länstidningen i Östersund.

Foto: Oskar Eriksson

Daniel Hansson lämnar tidningen och ersätts av Karolin Johansson.


Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsMittmedia

Karolin Johansson utses till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen i Östersund. Senast kommer hon från en roll som nyhetschef på Blekinge Läns Tidning. Tidigare har hon även varit nyhetschef på Östersunds-Posten.

– Jag har stor respekt för redaktionens kunnande och det arbete som den gör varje dag. Nu ser jag fram emot att lära känna mina nya kollegor och ta reda på vad vi tillsammans kan göra för att lyfta LT ytterligare, säger Karolin Johansson, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag kommer faktiskt tillbaka till Jämtland efter att ha varit borta i ett halvår. Jag trivs i landskapet och tycker att dess framtid är mycket spännande. Därför behövs också lokaljournalistik som engagerar och skapar debatt, både om det positiva och det som är utmaningar. I en tid där alla dessutom kan publicera sig, bland annat på sociala plattformar, och vi omges av ett ständigt flöde av innehåll i olika kanaler är det viktigt att LT tydliggör sin plats och sitt sätt att slå sig igenom bruset med sin unika journalistik. Hur vi ska göra det ser jag fram emot att ta reda på tillsammans med redaktionen.

LÄS ÄVEN: Ännu ett sparpaket väntar Mittmedia

Karolin Johansson ersätter Daniel Hansson som varit ansvarig utgivare för tidningen sedan 2017. 

– Jag vill tacka Daniel för hans väl utförda arbete på Länstidningen under flera år, de senaste som högst ansvarig för journalistiken, samtidigt som jag är glad och förväntansfull över att Karolin Johansson nu tar över. Med henne får LT en nyhetsdriven publicist som värnar den lokala journalistiken och vill utveckla den, alldeles oavsett publiceringskanal, och det med stor förståelse för den lokala marknaden”, säger Carl-Johan Bergman, biträdande affärschef i Mittmedia.

Sedan Bonnier News köpte Mittmedia i februari har nya chefredaktörer på en rad lokaltidningar rekryterats. Tidigare har Mittmedia haft en och samma chefredaktör men genom att varje tidning får en ansvarig chefredaktör ska det bidra till att stärka ekonomin hos varje enskild titel. 

Karolin Johansson tillträder i slutet av november. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsMittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev