Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon är ny idé- och kritikredaktör på GP

Publicerad: 19 februari 2021, 13:15

Sanna Samuelsson blir en permanent del av GP:s kulturredaktion.

Foto: Anders Ylander

Bangs förre chefredaktör Sanna Samuelsson, i dag tillförordnad idé- och kritikredaktör på Göteborgs-Posten, går in som ordinarie.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Sedan september 2020 har Sanna Samuelsson, tidigare chefredaktör på tidskriften Bang, varit tillförordnad idé- och kritikredaktör på Göteborgs-Posten. Sanna Samuelsson är genusvetare i botten och har en masterexamen i litterär gestaltning från Valand. Förutom att hon tidigare har varit chefredaktör på tidskriften Bang så har hon bland annat arbetat som moderedaktör på Nöjesguiden.

Nu blir hon ordinarie idé- och kritikredaktör på GP.

– Idé- och kritikredaktör är en så lyxig uppgift. Det är både den eftertänksamma kritiken, som talar om konst på ett sätt som sällan hinns med i dag. Sedan har vi den aktuella debatten där våra idéer om oss själva och det runtom och kring oss stöts och blöts, säger Sanna Samuelsson i ett pressmeddelande.

GP:s kulturchef Björn Werner kommenterar rekryteringen:

– Jag är mycket glad och stolt över att kunna hälsa Sanna välkommen som en permanent del av kulturredaktionen. Vi går stärkta ut ur pandemin, laddade med nya idéer och energi. Jag ser fram emot en spännande fas med många nya satsningar som Sanna kommer att bidra till på ett strålande sätt.

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev