onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon är ny desksamordnare på Expressens nyhetsredaktion

Publicerad: 18 januari 2021, 11:45

Sofia Clason har fastanställts på Expressens breaking news-desk.

Foto: Janne Næss

Sofia Clason fastanställs på Expressen. Hon får rollen som desksamordnare på nyhetsredaktionen.

Ämnen i artikeln:

Expressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


De senaste dagarna har det hänt mycket på Expressen. Först stod det klart att tidningen rekryterat Gefle Dagblads förra chefredaktör som grävande reporter och lite senare samma dag kunde Dagens Media avslöja att två av tidningens mest profilerade politikreportrar, Maggie Strömberg och Torbjörn Nilsson, går över till Svenska Dagbladet.

I fredags kommenterade Expressens chefredaktör och ansvarige utgivare Klas Granström avhoppen för Dagens Media.

– Expressen har alltid varit en redaktion som andra rekryterar från så vi är vana vid det. Men det är alltid tråkigt att tappa duktiga journalister och jag önskar dem så klart lycka till. Vi förstärker nu vår samhälls- och politikredaktion med andra namn och förbereder nya satsningar, säger han till Dagens Media.

I dag presenterades en av tidningens nyanställda på Twitter av Lina Modin, administrativ redaktionschef på Expressen. Denna gång är det Sofia Clason som fastanställs på breaking news-desken. Där får hon rollen som desksamordnare på nyhetsredaktionen.

– Jag har blivit fastanställd på Expressen! Bästa redaktionen en kan tänka sig. Ser fram emot att utvecklas med kolleger som skakar om, berör och törstar efter nyheter, skriver Sofia Clason i ett twitter-inlägg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev