Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon är ny chefredaktör på Aktuell Hållbarhet

Publicerad: 28 september 2021, 09:28

Syres nyhetschef rekryteras till rollen som chefredaktör för Aktuell Hållbarhet.


Ylva Bergman tillträder rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare på Aktuell Hållbarhet. Därmed ersätter hon Mikael Salo som meddelade sin avgång i juli i år. 

Ylva Bergman har en gedigen bakgrund inom branschen och har arbetat som journalist och redaktör sedan 80-talet. Senast kommer hon från en tjänst som nyhetschef på Syre. Tidigare har hon även arbetat som redaktionell chef på Aftonbladet samt chefredaktör för Ottar, Senioren och Omvärlden. 

– Det känns mycket spännande. Aktuell Hållbarhet har en viktig roll att spela för omställningen till en mer hållbar planet och riktar sig till nyckelspelare inom företag och samhällssektorer som just nu driver den omställningen, säger Ylva Bergman, i en kommentar. 

Aktuell Hållbarhet ingår i Di-gruppen där Dagens industri och en rad andra branschtitlar, däribland Dagens Media, ingår. 

Christina Kennedy, redaktionell chef för Di-gruppens branschtitlar: 

– Ylva Bergman har med starkt engagemang framgångsrikt visat vägen för flera olika redaktioner inom nischade områden. Vi ser fram emot att välkomna henne och tillsammans med redaktionen utveckla hållbarhetsjournalistiken på branschens viktigaste bevakare. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.