Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon är ny ansvarig utgivare i Norr Media

Publicerad: 9 mars 2020, 14:56

Lenitha Andersson Junkka går tillbaka till tidningsvärlden i norr.

Foto: Jessica Rosengren

Lenitha Andersson Junkka blir redaktionschef för NSD, Norrbottens-Kuriren och Piteå-Tidningen och ansvarig utgivare för Norrbottens-Kuriren, Kuriren.nu och NSD.se.

Ämnen i artikeln:

Norr Media AB

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


För ett år sedan lämnade Lenitha Andersson Junkka Norrländska Socialdemokraten och Norrbottens Kuiren, där hon hade rollen som redaktionschef samt stf ansvarig utgivare för norrbottenstidningarnas sajter, för att i stället bli redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Norrbotten.

Men den 15 april återvänder hon till Norr Media och blir där redaktionschef för NSD, Norrbottens-Kuriren och Piteå-Tidningen. Utöver det blir hon också ansvarig utgivare för Norrbottens-Kuriren, Kuriren.nu och NSD.se.

– Jag känner en oerhörd lust inför uppdraget. Norr Media är ett företag där allt är möjligt och uppdraget jag har fått känns både viktigt och kreativt. Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Norr Media och leda det viktiga arbetet med att bevaka Norrbotten och utveckla journalistiken tillsammans med Norr Medias duktiga journalister och nyhetschefer, säger Lenitha Andersson Junkka i ett pressmeddelande.

Norr Medias vd Mats Ehnbom är nöjd över rekryteringen:

– Lenitha återvänder från SVT med utgivarerfarenhet och kompetens i bagaget, och kommer att betyda mycket för att leda och utveckla två redaktioner som redan tagit stora steg framåt.

När Lenitha Andersson Junkka slutade för ett år sedan var det Norrbottens Media hon lämnade. Sedan dess har koncernen slagit sig samman med Norran och Piteå-Tidningen – och tillsammans har de bildat Norr Media AB.

– Jag ser fram mot att utveckla journalistiken och ser också möjligheter till intressant journalistik ur ett större perspektiv där vi kan bevaka frågor över hela Norrlandskusten tillsammans med Norran och Piteå-Tidningen, säger Lenitha Andersson Junkka.

 

LÄS OCKSÅ: Norran blir av med 25 tjänster och vd:n

LÄS OCKSÅ: Norran tappar chefredaktören 

LÄS OCKSÅ: NTM om nya koncernen i norr: ”Ensam är inte stark”  

LÄS OCKSÅ: Norran: ”Affären var nödvändig för överlevnad” 

LÄS OCKSÅ: NTM köper Norran och Piteå-Tidningen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev