Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon är Norrans nya redaktionschef

Publicerad: 16 mars 2020, 13:27

Helena Strömbro Ershag återvänder till Norran.

Helena Strömbro Ershag blir redaktionschef och ansvarig utgivare för Norran i Skellefteå.

Ämnen i artikeln:

NorranNorr Media AB

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Det är inte första gången som Helena Strömbro Ershag kliver över Norrans tröskel. För 17 år sedan var hon journalistpraktikant på tidningen, vilket var anledningen till att hon en gång flyttade till Skellefteå. 

Helena Strömbro Ershag kommer senast från jobbet som innovationsledare och platsansvarig på företagsinkubatorn Go Business. hon har också varit strateg på varumärkesbyrån Krux.

Mats Ehnbom, vd och publicistisk chef, Norr Media, kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:

- Norran, som är ett av Sveriges starkaste varumärken på sin marknad, får med Helena en erfaren och kompetent journalist och förändringsledare i en tid då utveckling står högst upp på dagordningen för vår bransch. Hon passar Norran som hand i handske, en perfekt matchning.

Helena Strömbro Ershag kommer också att bli en del av Norr Medias företagsledning. 

- Skellefteå är inne i en period av stor utveckling och förändring, och det behövs en stark journalistisk produkt som fristående kan skildra det. Min vision är att Norran ska bli ännu bättre på att förklara hur samhället hänger ihop och sätta saker i sitt sammanhang, så att människor kan få en bättre förståelse för vad som händer och varför. Vi har ett stort ansvar att motverka en svartvit samhällssyn och visa på möjligheterna, men också att peka på sådant som inte fungerar, säger Helena Strömbro Ershag i ett pressmeddelande. 

Hösten 2019 förvärvade NTM Norran och Piteå-Tidningen. I och ned köpet samlades Norrländska socialdemokraten, Norrbottens-Kuriren, Norran och Piteå-Tidningen i det nya mediebolaget Norr Media AB.

LÄS MER: NTM om nya koncernen i norr: ”Ensam är inte stark” 

LÄS MER: Hon är ny ansvarig utgivare i Norr Media 

– Att vi nu tillhör Norr Media ger oss mer kraft att fokusera på det som är viktigt för att göra det här riktigt bra. Norran har redan gjort ett stort förändringsarbete, och jag hoppas att min erfarenhet från idéarbete, affärsutveckling, organisationskultur och ledarskap kan bidra till att bygga ett starkt redaktionellt team och värdera upp den lokala journalistiken ytterligare, säger Helena Strömbro Ershag.

Hon tillträder sin nya tjänst 6 april.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev