torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon är Expressens nya nöjesredaktör

Publicerad: 4 november 2020, 13:56

Therese Loberg, i dag redaktör på Extra, att få utökat ansvar och kliver in som nöjesredaktör. Foto: Olle Sporrong/Expressen

Det kommer inte att rekryteras någon ny nöjeschef till Expressen. I stället görs Therese Loberg till nöjesredaktör i den nya, hopslagna avdelningen Ung målgrupp.

Ämnen i artikeln:

ExpressenKlas Granström Dagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I början av hösten slog Expressen ihop sin sociala medier-redaktion med nöjesredaktionen. Ambitionen med organisationsförändringen var att nå en yngre publik. Och den nya, hopslagna redaktionen – som går under namnet Ung målgrupp – skulle ledas av Emma Malmlöf, tidigare sociala medier-chef.

Expressens chefredaktör var i en intervju i samband med förändringen noga med att framhålla att det inte var aktuellt med några uppsägningar samt att Expressens nöjeschef Lars Johansson skulle fortsätta på redaktionen med ansvar för nöjet i den tryckta tidningen.

Men nu, lite drygt två månader senare, står det klart att Lars Johansson lämnar Expressen.

– Jag tyckte det var ett bra läge i livet att gå vidare och utforska vad som finns utanför Expressen, sade Lars Johansson till Dagens Media i går.

Lars Johansson gör sin sista dag på Expressen i början av december. När Dagens Media i dag når chefredaktören Klas Granström för att ställa frågor om vem som ska ersätta Lars Johansson står det klart att det inte kommer att rekryteras någon ny till posten som nöjeschef. Det eftersom det var en roll som försvann i samband med omorganisationen tidigare i höstas.

– Lösningen på den förändring som nu sker ingår i den nya, sammanslagna avdelning som Emma Malmlöf är chef för.

Framöver kommer i stället Therese Loberg, i dag redaktör på Extra, att få utökat ansvar. Hon ersätter därmed Lars Johansson i rollen som nöjesredaktör, vilket han varit i den nya organisationen.

– Så i den delen kliver Therese in, medan Emma Malmlöf ju är ansvarig för hela Ung målgrupp-organisationen.

LÄS OCKSÅ: Expressen omorganiserar för att nå de yngre: ”Den ena målgruppen väjer inte för den andra”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev