Högst förtroende för traditionella medier

2012-01-26 10:34  

Svenskarna har störst förtroende för traditionella medier som radio, tv och dagstidningar. Det visar en ny undersökning.

Det är pr-byrån Edelmans undersökning "Edelman Trust Barometer" som visar att svenskarna har störst förtroende för medier som tv, radio, tidskrifter, affärsmagasin och dagstidningar.

– I spåren av 2011, förtroendekrisåret som påverkat både politik och näringsliv, vänder sig människor istället till den tredje statsmakten. När det dessutom levereras bra och samhällsförbättrande grävjobb blir resultatet en förtroende-boost för hela industrin, säger Edelman Stockholms vd Linda Waxin i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar också att förtroendet för etermedier har ökat med nära 30 procentenheter under 2011. När det gäller dagstidningar och tidskrifter har förtroendet ökat med 14 procentenheter.

– Det är tydligt att det är de traditionella medierna som möter svenskarnas behov i stormiga tider och som nu tar hem förtroende-loppet.

Förlorare i förtroendebarometern är bloggar och mikrobloggar, som har tappat sedan förra mätningen.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt