Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Högerextremist får fängelse efter tweets till Thomas Mattson

Publicerad: 22 april 2015, 04:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:04

Mannen dömdes till villkorlig dom och besöksförbud efter att ha hotat Thomas Mattson och Frida Boisen. Efter att ha twittrat till Expressen döms han nu till fängelse i tingsrätten.


Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

Den högerextremistiske mannen dömdes i hovrätten till samhällstjänst för olaga hot mot Thomas Mattsson och Frida Boisen. I samband med domen förbjöds han att ta kontakt med Thomas Mattsson under cirka ett halvår.

Nu meddelar Medievärlden att mannen under den tiden har skrivit tweets som han har taggat med "@Expressen". Eftersom han genom det har brutit mot kontaktförbudet dömer tingsrätten honom nu till två månaders fängelse.

– Meddelandena har nått Thomas Mattsson genom att denne fått "pushnotiser" eller sett meddelandena när han har loggat in på Expressens twitterkonto, skriver tingsrätten i domen.

Vidare skriver tingsrätten att Thomas Mattsson är straffsrättsligt ansvarig för Expressens twitterkonto och att han därmed har en skyldighet att logga in där. Det betyder, enligt tingsrätten, att mannen har varit medveten om att hans tweets har nått Mattsson.

– Det är positivt att rättsväsendet markerar att man inte får försöka påverka medierapporteringen på det här sättet, men det är samtidigt sorgligt att det gång på gång ska behövas polis, åklagare och domstolar för att stoppa den här mannen, säger Thomas Mattsson till Dagens Media och fortsätter:

– Jag hoppas att han får ordning på sitt liv. Han är ung och det finns bättre sätt att kanalisera sitt engagemang på.

 

LÄS OCKSÅ:

 

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenGT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.