Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Historiskan tar hjälp av Kickstarter-kampanj

Publicerad: 17 September 2015, 08:10
Uppdaterad: 16 Maj 2016, 13:22

Tidningen Historiskan vill ha hjälp att göra historieskrivningen jämställd.


Ämnen i artikeln:

LRF Media

Historiskan är en tidning som syftar till att lyfta fram kvinnor i historien och startades av journalisterna Eva Bonde och Jennie Lindholm hösten 2013.

Nu har Eva Bonde startat en kampanj på Kickstarter för att finansiera nästa nummer av tidningen, som hon numera driver på egen hand. Eva Bonde hoppas att kampanjen kommer att ge ringar på vattnet och göra det möjligt att ge ut tidningen fyra gånger per år.

– Eftersom jag har ganska små medel har jag främst förlitat mig på sociala medier när det gäller att få ut informationen om kampanjen, men jag hoppas verkligen att folk kommer att vilja bidra. Det har precis börjat rulla på bra de senaste dagarna.

Eva Bonde var tidigare anställd på LRF Media där hon jobbade med de historiska tidsskrifterna. När hon tillsammans med Jennie Lindholm kom på idén att skapa en motpol till den manligt dominerade historieskrivningen blev det tydligt att den tidigare arbetsplatsen inte var rätt plats för att utveckla projektet.

– Vi diskuterade en hel del om hur smart det egentligen var att starta en separat tidning om bara kvinnor i historien, men landade i att det var rätt väg att gå eftersom det inte verkade finnas utrymme för kvinnor i de vanliga. Målet är att vi inte ska behöva finnas någon gång i framtiden.

Kampanjen på Kickstarter pågår i två veckor till, och har inte målet på 295 000 kronor uppnåtts, som ska täcka kostnader för text- och bild, tryckeri, distribution och löner, dras inga pengar från de som bidragit.

Kickstarter är en amerikansk internetplattform som möjliggör projektfinansiering med hjälp av crowdfunding.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.