torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Historisk masstrejk på New York Times väntar på torsdag

Publicerad: 7 december 2022, 13:38

Om inte parterna kommer överens går fler än tusen medarbetare på New York Times ut i strejk på torsdagen.

Foto:

På torsdag kan över 1 100 fackligt anslutna på New York Times gå ut i strejk. Något liknande har inte skett sedan 1970-talet.

Ämnen i artikeln:

NyheterCNN

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Natten till den 8 december inleds en strejk av historiska mått på New York Times. För om inte facket och arbetsgivaren mot förmodan kommer överens går nämligen över 1 100 personer ut i en 24-timmars-strejk under torsdagen. Det innebär att vissa nyhetsdeskar tappar upp till 90 procent av sin arbetsstyrka, enligt Newsguild of New York, som representerar de anställda på tidningen.

Bakgrunden till konflikten är att parterna inte har lyckats komma överens om ett antal frågor däribland lönenivåer, rapporterar CNN.

– Vi hade hoppats att vi skulle nå en rättvis överenskommelse innan vår deadline, men fler än 1 100 av oss är nu gå ihop för att ta ställning för varandra och för alla journalister, sade reportern Jenny Vrentas i ett uttalande på tisdagskvällen.

Förhandlingarna har pågått sedan i mars 2021. I fredags blev planerna på den nu stundande strejken kända.

– Samtidigt som vi är besvikna över att Newsguild hotar med strejk, är vi redo se till att The Times fortsätter att tjäna våra läsare utan avbrott, sade en talesperson för tidningen på tisdagen, skriver CNN.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev