Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hildebrandt lämnar Aftonbladet

Publicerad: 30 Maj 2011, 06:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Kolumnisten och Aftonbladetprofilen Johanne Hildebrandt slutar på tidningen efter tio år.


I sin senaste kolumn, som publicerades i Aftonbladet igår, tar Johanne Hildebrandt farväl av tidningens läsare.

Hon skriver:

”Med dessa ord slutar jag på Aftonbladet, men jag fortsätter att skriva kolumner på Svenska Dagbladets ledarsidor, en plats där jag är mycket stolt över att få vara.

Tack alla läsare för dessa tio år. Om jag lyckats öka förståelsen för världen, soldaterna och den komplexa situationen i Afghanistan hos någon av er är jag fullständigt nöjd."

Johanne Hildebrandt slutade i höstas som krigsreporter i Aftonbladet, eftersom hon tyckte att hon inte fick tillräcklig backup från tidningen.

I april började hon skriva krönikor i Svenska Dagbladet och nu slutar hon alltså att skriva för Aftonbladet helt och hållet.

Enligt Dagens Opinion skriver Johanna Hildebrandt på Facebook att hon har fått sparken. Det förnekar hon dock i ett mejl till dagensmedia.se:

"Inga konstigheter. alls. Jag skulle bara köra dubbelt tills boken jag skriver på nu, "Krigare", var färdig, vilket den i princip är nu - så det var dags att sluta. Att fortsätta skriva för båda tidningarna var självklart inget alternativ i längden, det hade blivit jättekonstigt med en kolumn i båda tidningarna."

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.