Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hildebrandt attackeras av Aftonbladet-kollega

Publicerad: 4 September 2009, 13:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Johanne Hildebrandt, journalist och krönikör på Aftonbladet, smutskastas av en medarbetare.


Anna Ekelund, krönikör på Aftonbladet, tycker inte speciellt bra om sin kollega Johanne Hildebrandt. I sin privata blogg, under rubriken ”Vilken särdeles självgod människa!”, som behandlar en krönika om narkotikamissbruk som Johanne Hildebrandt skrivit, står bland annat:

”Hon har minsann själv skrivit sex romaner och inte alls behövt droga sig. Vad hon inte har tagit med i beräkningarna är att den själlösa smörja som hon skriver kan en majoritet få ur sig med förbundna ögon. För att skriva Hildebrandtskt behöver man alldeles säkert inga droger, men frågan är hur man gör sen, för att efteråt kunna stå ut med sig själv?”

I ett annat blogginlägg, där en krönika av Hildebrandt åter hamnar i skottlinjen, missförstår en läsare innehållet och tror att Anna Ekelund gillar Johanne Hildebrandt, precis som han själv gör. Anna Ekelund svarar då med grova angrepp på Johanne Hildebrandt som Dagensmedia.se väljer att inte återge.

När Dagensmedia.se når Johanne Hildebrandt för en kommentar suckar hon bara uppgivet.

– Jo jag har läst det där. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har träffat Anna Ekelund vid några tillfällen och aldrig uppfattat de här känslorna hos henne.

Så det finns ingen förklaring till de här attackerna som du ser det?

– Nej, min känsla är väl att Anna Ekelund inte verkar må så bra.

Anna Ekelund själv skriver om sina möten med Johanne Hildebrandt på följande sätt:

” Förvisso har jag mött Hildebrandt ett par gånger, och då har hon skött sig exemplariskt. Jag bildar mig min uppfattning om henne på vad hon skriver om och hur hon skriver, precis som du, och min uppfattning är att ju längre bort jag håller mig ifrån henne desto bättre mår jag.”

Dagensmedia.se har sökt Anna Ekelund för en kommentar.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.