Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hermine Coyet Ohlén: Därför lämnar jag chefredaktörsposten

Publicerad: 4 November 2014, 13:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:23

Efter 20 år på tidningen vill Elle-profilen testa ny mark.


Efter över två decennier på Elle valde chefredaktören Hermine Coyet Ohlén idag att sluta på tidningen. Enligt henne var timingen helt rätt, eftersom en naturlig efterträdare redan fanns på plats.

– Jag kände helt enkelt att det var dags nu. Jag har alltid tänkt att det vore bra om någon som jobbat nära mig ska ta över. Det blir enklast både för förlaget och för redaktionen på det sättet. Det är med en varm jag lämnar över stora Elle i Cias kompetenta famn. Det är en lycklig övergång.

Var det något speciellt som gjorde att du tog beslutet?

– Nej ingen speciell händelse så, men jag är otroligt intresserad av det digitala. Och jag hoppas att jag på det här sättet ska få mer tid att studera det. Jag är extra intresserade av det rörliga. Jag har nyss varit bortrest en månad i USA och studerat rörligt och fått prova på olika format.

Även om du lämnar Elle ska du fortsätta med utvecklingsprojekt på Aller Media, vad innebär det?

– Det går i linje med det jag har studerat i USA. Jag ska presentera mitt material för vår digitala avdelning. Mer än så kan jag inte säga.

Vad är det för utmaningar som din efterträdare möter?

– Idag måste man se på varumärket på ett annat sätt och vara en annan sorts chef. Jag är mer den gamla skolans chefredaktör som vill ligga nära produktionen. Även om printen fortfarande är viktigast så måste man kunna mer av allt idag. Där kommer Cia att vara en supertillgång.

Har du något speciellt minne du vill dela med dig?

– Jag minns när vi skulle skicka med en t-shirt med tidningen. Provet var fantastiskt och den passade jättebra. När den kom ut var storleken anpassad för 12-åringar. Vi fick hålla på och rodda med det hela sommaren.

– Annars måste jag säga att det har varit fantasiskt att få jobba med världens största modetidning. Att ha träffat redaktörer från de 43 Elle-länderna och få diskutera allt som berikar livet för kvinnor. Det har varit otroligt häftigt.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.