Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Herman Nikolic till Hallandsposten

Publicerad: 11 maj 2022, 13:07

”Finns alla möjligheter att fortsätta utveckla redaktionens nära och spännande journalistik”, säger Herman Nikolic.

Herman Nikolic ersätter Viveka Hedbjörk – går in som chefredaktör för Hallandsposten.


Ämnen i artikeln:

HallandspostenStampenNyheter

Herman Nikolic tillträder som chefredaktör för Stampen-ägda Hallandsposten. Därmed ersätter han Viveka Hedbjörk som lämnar för att gå i pension, vilket Dagens Media rapporterar om tidigare.

– Hallandsposten är en anrik tidning med hög journalistisk kvalitet och också en av de tidningarna som har starkast ställning bland läsarna på sin lokala marknad. Här finns alla möjligheter att fortsätta utveckla redaktionens nära och spännande journalistik och få tidningen att växa ännu mer. Det känns därför både hedrande och inspirerande att i rollen som chefredaktör få möjligheten att leda Hallandspostens redaktion, säger Herman Nikolic, i ett pressmeddelande.

Herman Nikolic har en mångårig bakgrund inom mediebranschen. Han har bland annat arbetet på UR, Strix Television, Nerikes Allehanda, Sveriges Radio, Hall Media och Bonnier News Local. Senast kommer han från rollen som chefredaktör på Jönköpings-Posten och Jnytt. Han har även nominerats till Guldspaden som reporter. 

– Jag är övertygad om att vi under Hermans ledning kommer att fortsätta utveckla Hallandsposten såväl när det gäller innehåll som upplagesiffror och stärka HP:s position som den främsta nyhetsförmedlaren i södra Halland, säger Johan Hansson, i ett pressmeddelande.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev