Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Herlitz: Reinfeldts pressekreterare hotade mig

Publicerad: 16 Februari 2011, 07:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Den infekterade konflikten mellan Dagens Nyheter och statsminister Fredrik Reinfeldt eskalerade imorse, när publishern Gunilla Herlitz anklagade Fredrik Reinfeldts pressekreterare Roberta Alenius för att ha ringt ett hotfull samtal.


Ämnen i artikeln:

Gunilla HerlitzDNDagens Nyheter

- Hon ringde mig några minuter innan hon skulle skicka pressmeddelandet som för att hota mig att agera, säger Gunilla Herlitz till P1 Morgon.

Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten bekräftar att partiet varit i kontakt med Dagens Nyheter.

– Vi har hört av oss flera gånger både till nyhetscheferna och till Gunilla Herlitz, säger hon till P1.

Som dagensmedia.se tidigare berättat tog statsminister Fredrik Reinfeldt det ovanliga greppet att såga Dagens Nyheter i ett pressmeddelande igår. Anledningen var att han ansåg sig felciterad i en uppmärksammad artikel om hyresrätter.

Samtidigt KU-anmäler en vänsterpartist Fredrik Reinfeldts agerande.

– När hemsidan används på detta sätt så står det klart att Reinfeldt såsom företrädare för regeringen läxar upp en dagstidning. Detta tycker jag är klart olämpligt och oerhört tveksamt ur grundlagssynvinkel, säger Sydow Mölleby, Vänsterpartiets ledamot i KU, i ett uttalande.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.