Herlitz om nya DN: ”Jag har höga förväntningar”

2011-09-19 09:36  

Idag landade den nya omgjorda Dagens Nyheter hos läsarna. Ett omgörningsarbete som man jobbat med i drygt ett år. ”Det känns verkligen bra” säger chefredaktören och vd:n Gunilla Herlitz.

Den största förändringen är att Stockholm har fått en egen bilaga. Dessutom har ekonomin flyttats in i a-delen och helgläsningen byggts ut med DN Lördag, samtidigt som formen setts över.

– Det handlar inte om en hel förändring av DN, utan mycket ligger fast vad gäller vår profil med opinionsbildande material, kulturdebatt och utrikesbevakning, säger Gunilla Herlitz.

När förändringsarbetet drog igång gick DN ut och frågade 20 000 läsare om vad de tyckte om tidningen. Nästa hälften valde även att ge öppna svar.

– Där framkom att framför allt Stockholmarna, som utgör 80 procent av våra läsare, tyckte att vi skulle ha bättre Stockholmsbevakning.

Mer helgläsning var också efterfrågat, vilket nu alltså tillgodoses med DN Lördag.

– De flesta dagstidningarna går mot allt mer helgläsning och helgprenumerationer blir vanligare. Helgen har vi redan satsat på med DN Söndag och nu blir det ännu mer fördjupad läsning.

Och Gunilla Herlitz förväntan på nya DN är hög.

– Den största förväntningen är på Stockholmsdelen. Jag längtar efter att få se den journalistik som de kommer att göra.

I oktober är det även dags för dn.se att få ett lyft.

– Dn.se ska hänga samman med papperstidningen och läsarna ska känna igen sig där också.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt