tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Henrik Torehammar till Svenskan

Publicerad: 13 juni 2022, 10:01

Svenska Dagbladet plockar SR:s Henrik Torehammar. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

SR-profilen Henrik Torehammar rekryteras till Svenska Dagbladet och rollen som inrikespolitisk kommentator.

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioEkotSvenska DagbladetDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Henrik Torehammar kom till Sveriges Radio 2007, och anställdes på Ekot 2017. Där har han bland annat varit med och byggt upp podden ”Det politiska spelet”. I februari 2021 knep han en av programledarrollerna för P1 Morgon. Han har också gjort en rad partiledarutfrågningar, bland annat för Ekots lördagsintervju. En av de mest uppmärksammade är från april i år, i vilken KD:s Ebba Busch ställde sig frågan varför inte polisen sköt skarpt under påskupploppen.

Men nu lämnar alltså Henrik Torehammar radion för att gå till Svenska Dagbladet. För tidningens räkning ska han kommentera inrikespolitiska frågor.

– Det här kom överraskande, men ska bli väldigt spännande. Det är ju ungefär i linje med hur svensk politik är just nu. Efter att i ett drygt decennium pratat om svensk politik ser jag nu fram emot att få skriva om den, med precis den blandning av allvar och respektlöshet som denna älskade, dumma demokrati förtjänar, säger Henrik Torehammar.

Rekryteringen av Henrik Torehammar presenteras kort efter att Svenska Dagbladets profilerade politiska kommentator Annie Reuterskiöld beslutat sig för att gå över till konkurrerande Dagens Nyheter. För tidningen Journalisten motiverar Annie Reuterskiöld beslutet att byta jobb – mitt under pågående valrörelse – så här:

– För att jag fick möjligheten att börja jobba på DN. Jag har vuxit upp med DN, det är något visst med att skriva för den tidning som alltid har funnits hemma.

 

Långläsning om Henrik Torehammar

Läs gärna Dagens Medias sommarintervju med Henrik Torehammar från augusti 2021.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev