Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Helins svar på Lundin-brödernas kritik

Publicerad: 20 Mars 2012, 07:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

Bröderna Lundin, grundare av Lundin Petroleum, kritiserade Aftonbladet på DN Debatt. Nu svarar Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

Jan HelinAftonbladet

Det har stormat kring Lundin Petroleum sedan de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson dömdes till 11 års fängelse efter att olagligen ha rest in i Etiopien för att granska bolaget.

En debattartikel av bröderna Ian och Lukas Lundin publicerades i söndags på DN Debatt där bröderna slår tillbaka mot framför allt Aftonbladet och kritiserar tidningens bevakning.

Idag publicerar Jan Helin ett svar på kritiken i den egna tidningen och på sin blogg. Han passar också på att kritisera DN, som vägrat ta in hans replik.

”Istället för att bemöta uppgifter och påståenden i sak skriver de svepande att Aftonbladets granskning förvisso är korrekt i centrala delar, men har en onödigt ”hård ton”. Det finns naturligtvis en oavsiktlig komik när en verksamhet som står misstänkt för folkrättsbrott och samröre med en blodsbesudlad diktatur ondgör sig över en "hård ton".  Men inlägget ger också intryck av en ledning avskuren från besvärande verklighet”, skriver Jan Helin.

Han uppmanar samtidigt bröderna att svara på en rad frågor som Aftonbladet inte anser sig ha fått svar på i samband med rapporteringen, bland annat om bolaget kände till Martin Schibbyes och Johan Perssons resa till Ogaden.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jan HelinAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.