Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

HD-Sydsvenskan tappar vd:n

Publicerad: 25 mars 2015, 11:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Efter fyra år på Sydsvenskan slutar Lars Dahmén som vd. Rollen tas över av Pontus Bodelsson som kommer att fortsätta arbetet med att utveckla företaget.


Södra sveriges största tidning ska byta vd. Lars Dahmén, som har varit vd på Sydsvenskan sedan 2011, tar över efter Michael Cordsen och blir affärsområdesansvarig för Bonnier Magazine. Han ska ersättas av Pontus Bodelsson som var vd för Helsingborgs Dagblad mellan 2011 och 2014.

Både Michael Cordsen och Bonnier Tidskrifters vd Mats Carleson lämnar koncernen.

– Det är ett jättespännande uppdrag jag ska gå till och det känns väldigt stimulerande. Samtidigt kommer det vara en saknad att lämna det här. Jag har haft en fantastiskt spännande tid här i Skåne, säger Lars Dahmén till Dagens Media.

Han kommer att fortsätta som vd på företaget över sommaren.

Vad ska du göra som affärsområdesansvarig?

– Det är ingenting jag kan kommentera. Det är inte nu jag tillträder utan jag måste sätta mig in i vad jag ska göra innan jag kommenterar det. Mitt uppdrag nu är att över sommaren med full kraft driva HD-Sydsvenskan, säger Lars Dahmén.

HD-Sydsvenskan skapades förra året då Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan och tryckeribolaget Bold Malmö gick samman. En turbulent tid som bland annat har präglats av nedskärningar och fackliga bråk.

– Det har varit jätteturbulent och vi har varit tvungna att genomföra många jobbiga saker, men det finns ingen som helst tvekan att det har varit åt rätt håll. Hela mediebranschen står inför stora förändringar och det måste också vi som medieföretag leva med och anpassa oss, säger Lars Dahmén och fortsätter:

– Företagen måste helt enkelt stöpas om, och det har vi gjort med HD-Sydsvenskan. Sedan kan man säkert kritisera och ifrågasätta vissa enskilda beslut, men på det stora hela har det varit rätt beslut som har tagits.

Bortsett från Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad ger även HD-Sydsvenskan ut City, Hallå, Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar.

Mats Carleson säger så här om att lämna Bonnier Tidskrifter:

– Jag har slutfört det uppdrag jag fick av Jonas Bonnier för tre år sedan då jag tillträdde som vd för Bonnier Tidskrifter. Uppdraget var att skapa ett lönsamt företag som står väl rustat för de investeringar som behöver göras framåt.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.