Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

HD-Sydsvenskan får stöd av Google

Publicerad: 7 juli 2017, 07:20
Uppdaterad: 7 juli 2017, 07:20

Pia Rehnquist. Foto: Press

Tidningarna utvecklar lösningar för användardriven journalistik med stöd av Google.


Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Under torsdagen tillkännagav Google vilka projekt som får finansiering från Digital news initative, HD-Sydsvenskan är en av de större satsningarna som får stöd av techjätten.

Projektet "Sensor stories" syfta är att skapa insikter och signaler från tidningarnas digitala läsare. Insikterna kan i sin tur utvecklas till en ny form av journalistik.

– Som alla medier är vi beroende av tips från allmänheten och det här projektet ger våra läsare möjlighet att bidra till den lokala journalistiken i än högre utsträckning, säger bolagets vd Pontus Bodelsson, i ett pressmeddelande.

Genom att analysera data från det stora nätverk av mobila enheter som läsarna använder till HD-Sydsvenskans digitala produkter, kan man snabbt upptäcka avvikelser och signaler som HD-Sydsvenskans journalister kan följa upp och bearbeta. Läsaren väljer själv vilken information man vill dela och information anonymiseras och bearbetas i realtid.

– Det här projektet befäster HD-Sydsvenskans position som ett mediehus i framkant. Med Sveriges första algoritmstyrda lokala nyhetssajter och de första att skydda sina användares data med https kan vi nu ta nästa steg och närma oss vår publik ännu mer, säger Tomas de Souza, affärs- och innovationschef, i ett pressmeddelande.

Pia Rehnquist, chedredaktör för Sydsvenskan:

– Med teknikens hjälp har vi tagit stora steg i utvecklingen av lokaljournalistiken i Skåne de senaste åren. Med  Sensor Stories kan vi få ett nytt spännande verktyg för att upptäcka nyhetshändelser.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.