måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Haveri för Arlanda Express jultidning

Publicerad: 18 december 2012, 08:25

Det stora julnumret av Arlanda Express ombordtidning slutade i haveri. Nu tvingas förlaget be om ursäkt.

Ämnen i artikeln:

Arlanda ExpressTravel MediaDagspress

SH

Sofia Hvenström


Xpress Magazine är Arlanda Express egna livsstilsmagasin som enligt Sifo når 170 000 läsare. Materialet är främst inriktat på näringsliv, kultur och nöjen.

Dubbelnumret för december och januari skulle bli det stora julnumret med bland annat uppdaterade tidtabeller för julhelgen, en tid då många reser med Arlanda Express. Det numret blev dock ett stort magplask.

Felen börjar redan på omslaget. Istället för "december/januari" så står det "november".

Ledaren, där Arlanda Express vd egentligen skulle hälsa god jul till resenärerna, är gammal. Vd:n hälsar istället läsarna välkomna till en "härlig höst".

– Det är jättebeklagligt. Det kan ha smygit sig in små tryckfel tidigare, men aldrig så här stora fel, säger Arlanda Express marknadschef Camilla Laaksonen.

Dessutom är fel tidtabeller publicerade i tidningen. Det finns inga jultidtabeller, något som kan orsaka förvirring inför en av årets största helger.

– Det är såklart väldigt tråkigt för våra resenärer, fortsätter Camilla Laaksonen.

Förlaget Travel Media har bett Arlanda Express om ursäkt och har lovat att det här inte ska upprepas. Hur Arlanda Express väljer att gå vidare efter detta kan de inte uttala sig om i dagsläget.

När dagensmedia.se når redaktören för Xpress vill hon inte uttala sig om haveriet.

– Jag har inga kommentarer, säger hon och hänvisar till företagets vd Kjell Santesson.

– Vi beklagar givetvis, vi har brustit i våra rutiner och vi har nu sett över dem. Vi kommer att arbeta annorlunda i framtiden och det har vi informerat Arlanda Express om, säger Kjell Santesson.

För ett halvår sedan var Xpress inblandad i en annan skandal, där de porträtterade kocken Louise Johansson i flera utmanande poser. Efter att tidningen fick kritik om sexism backade Arlanda Express.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev