Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Här tårtar mediechefen sig själv – i premiärsändningen

Publicerad: 11 September 2015, 07:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:52

Jönköpings-Postens första nyhetssändning fick en oväntad start – se chefen Mats Ottosson tårta sig själv.


Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Igår sände Jönköpings-Posten och Jnytt.se sin första nyhetssändning på webben.

Efter en nyhetssammanfattning intervjuar reportern Emma Johansson Hallpressens redaktionschef och ansvarige utgivare Mats Ottosson, som berättar om den nya webb-tv-satsningen.

Efter att ha pratat om mediehusets framtidsförhoppning, som illustreras av en tårta på bordet, gör han det oväntade: han dunkar huvudet i tårtan.

– Jag ville spexa lite och göra något oväntat för att visa att man inte behöver vara gravallvarlig med allt. Jag förstår att det kan tas som oseriöst men jag tycker att man ska kunna skämta om allt. Jag hoppas att folk ser att jag bjuder på mig själv, säger Mats Ottosson till Dagens Media.

Fick du några reaktioner från redaktionen?

– Jag pratade med några av redaktörerna innan, men Emma som var bredvid mig hade ingen aning. Hon kom fram till mig efteråt och sa att jag inte fick vara med i hennes program mer, haha.

Enligt Mats Ottosson var det inte jakten på klick eller delningar som låg bakom besultet att tårta sig själv.

– Jag ville bara göra något kul för våra läsare. Förhoppningen är att webb-tv-satningen ska bli en konkurrent till linjär-tv men med ett annat tilltal och fokus på mer lokal journalistik. Vi ska vara nära våra läsare och jag tror att det är viktigt att visa att man bjuder på sig själv.

Hallpressen hoppas på att inom ett år vara igång med webb-tv från fler orter.

– Men nu var detta vår första satsning och vi måste utvärdera den först för att se hur vi ska gå vidare, säger Mats Ottosson.

Och den som förväntar sig mer spexigheter från Mats Ottosson får nog hålla andan ett tag.

– Jag kommer aldrig mer dunka huvudet i en marsipantårta. Om jag ska göra det igen får det bli en gräddtårta. Eller man kanske måste hitta på något nytt?

Se Mats Ottosson begrava ansiktet i tårtan här (cirka 1:45 minuter in i klippet):

<iframe frameborder="0" scrolling="0" height="263" width="468" src="https://hallpressen.solidtango.com/widgets/embed/79gg79ad" allowfullscreen></iframe>

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jönköpings-Posten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.