fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Har inte provat hundmat"

Publicerad: 14 december 2012, 10:19

Hallå där... Göran Greider, chefredaktör på Dala-Demokraten, som i dag lovar att äta en skål med hundmat om Dala-Demokraten inte överlever till tidningens 100-årsjubileum.

Ämnen i artikeln:

Göran GreiderDala-DemokratenDagspress

DT

Dante Thomsen


– Ja, precis det stämmer. En skål med hundmat. Men inte kattmat, det är det värsta som finns. Nu har jag visserligen inte prövat hundmat men det påminner lite om müsli och jag kan tänka mig att det fungerar att lägga det i fil på morgonen om allt annat går åt helvete, säger han till dagensmedia.se och fortsätter:

– Men jag är ju säker på att jag inte behöver äta hundmaten. Dala-Demokraten fyller 95 år i dag och jag är övertygad om att vi på ett eller annat sätt kommer överleva till vårt 100-årsjubileum oavsett krisen.

Varför är kattmat värre än hundmat?

– Jag har ju inte provat något av det, men hemma har vi sådana där stora påsar mat för att det ska bli billigt. När jag öppnar hundmatspåsen luktar det helt enkelt inte lika hemskt som det gör ur kattmatspåsen. Det är bara det. Fast vår hund gillar kattmat medan vår katt inte gillar hundmat. Jag vet inte varför men jag måste reda ut det här någon gång.

Vad vill du att Stefan Löfvén ska göra för svensk dagspress om han blir nästa statsminister?

– Han ska börja fundera över det jag tidigare har nämnt om ett nytt kontrakt mellan dagspressen och det offentliga. Jag tycker att han ska gå i spetsen för en ny deal. Det är egentligen det enda jag kan säga. Men visst finns det andra enkla saker som exempelvis en justering av presstödet som jag tror skulle hjälpa många tidningar.

Vad önskar du dig mest av allt i jul?

– Jag önskar att jag äntligen får den där jäkla Mac-datorn som jag har beställt men som aldrig kommer. Den verkar ha fastnat i en snödriva.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev