Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Här hälsar Reinfeldt på hos SvD

Publicerad: 9 November 2012, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:05

I dag var statsminister Fredrik Reinfeldt och Moderaternas chefsstrateg Per Schlingmann på studiebesök i Schibsted-huset. Bland annat avhandlades den förändrade mediemarknaden.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetSchibstedBlocketAftonbladet

Hos Schibsted gjorde Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann bland annat studiebesök hos Svenska Dagbladet och Blocket.

På Svenska Dagbladet fick duon en guidad tur av tidningens chefredaktör Lena K Samuelsson. Dessutom fick Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann ta del av arbetet med nya SvD som ska lanseras nästa år.

Under en lunch med Schibsted Sveriges koncernchef avhandlades dessutom den förändrade mediemarknaden.

– Vi för samtal med många personer inom statsapparaten och där är statsministern en av de personerna, säger Schibsteds informationsdirektör Olof Brundin när dagensmedia.se når honom.

Vad pratade ni om?

– Vi hade fredagsmys och vandrade runt i huset men samtalen är mellan oss och statsministern.

Var Fredrik Reinfeldt imponerad?

– Det är inte statsmannamässigt att visa att man är imponerad, men jag kan säga att vi hade flera intressanta samtal och meningsutbyten.

Statsministern passade också på att göra ett kort besök hos Aftonbladet.

– Han tog en liten sväng upp och kunde konstatera att vi möblerat om desken sedan hans senaste besök för ett år sedan och det var ju skarpsynt av honom. Sedan kom han bort till mitt rum i fem minuter, säger tidningens publisher Jan Helin till dagensmedia.se.

Vad handlade samtalet om?

– Vi pratade fotboll och jag gratulerade honom till det bästa utspel han gjort, glädjescenerna från svenska fotbollslagets bragd i Berlin, säger han och fortsätter:

– Han fick också Andreas Bardells fantastiska bild där man ser ett jublande landslag och en jublande statsminister i present. Och så veckans Klick!.

Dante Thomsen


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.