Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJust nu kan du uppleva tekniska problem på dagensmedia.se. Vi jobbar för fullt med att åtgärda dessa!

Dagspress

Här festar Sport-Expressens reporter med Tre Kronor

Publicerad: 21 Maj 2013, 08:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:45

Här vrålar Sport-Expressens reporter Daniel Kristoffersson ut sin glädje över Sveriges hockeyguld. Med en grogg i högsta hugg festar han tillsammans med Tre Kronor – något som nu får kritik.


Ämnen i artikeln:

ExpressenTre KronorAftonbladet

Det var i samband med Tre Kronors guldfest i söndags som Daniel Kristoffersson, reporter på Sport-Expressen, hamnade på tre av Aftonbladets vimmelbilder från Café Opera.

På båda bilderna ses Daniel Kristoffersson höja en drink och skrika ut sin glädje över de svenska guldhjältarna.

Men nu får han kritik. En som reagerat är Aftonbladets nya sociala medier-redaktör Ehsan Fadakar.

– Jag upplever att gränsen mellan journalister och de vi bevakar har suddats ut allt mer. Den här gången var det en sportjournalist, senast en stor diskussion om journalister versus politiker och nästa gång kanske det berör krim-reportrar och kriminella, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Det är en tydlig trend som verkar accepteras, men som i slutändan kommer skada förtroendet för journalister, som redan är för lågt. Det blir dessutom värre när det är profilerade journalister på stora tidningar som rör sig i gränslandet. De syns mer och påverkar svenskarnas syn på journalister i större utsträckning.

Enligt Daniel Kristoffersson själv var det en slump att han hamnade på festen.

– I söndags var jag på Café Opera med några kompisar, Tre Kronor var där och firade finalsegern, så jag passade på att gratulera dem. Kul med VM-guld!

Är det inte ett problem att du festar med de du ska granska?

– Jag är fotbollsreporter och bevakar normalt inte hockey, men om jag skulle börja springa i ishallar, så kommer jag avslöja nyheter på samma sätt ändå.

Dante Thomsen

Sebastian Parkkila


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev