Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är vinnarna i Årets Gratistidning

Publicerad: 10 oktober 2022, 06:07

Mitt i Södermalm utses till Årets Lokala Nyhetstidning.

Foto: Bosse Johansson tel 0706025530

Inte mindre än fem priser går till Mitt i:s titlar.

Ämnen i artikeln:

Gratistidningarnas föreningMitt iToppnyheter förmiddag

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


I fredags kväll delades priserna i Årets Gratistidning ut. Här är samtliga vinnare

 

Årets artikelserie

Lokaltidningen Skåne
Ett år med Corona
Journalist: Lena Karlsson
Motivering: Med stor envishet, ett genomtänkt upplägg och utmärkt berättarförmåga har årets artikelserie brett och samtidigt ingående skildrat det som höll på att köra oss alla i botten: coronan. Vinnare är Lokaltidningen Skåne!

 

Årets gräv i gratistidning

Mitt i Solna
P-vakterna
Journalist: Anna Wachenfeldt
Motivering: Förtroende är ett av samhällets viktigaste kitt. Den grävande journalistiken har inte minst till uppgift att avslöja när trovärdigheten är en fasad, som när årets vinnare avslöjar parkeringseländet i Solna. Grattis Mitt i Solna!

 

Årets reportage samhälle

Mitt i Haninge
80-åringen som försvann
Reporter Michael Toll
Motivering: Riktigt bra journalistik måste ta tag i läsaren för att tränga igenom bruset. Årets samhällsreportage såväl överraskar som engagerar och berör. Dessutom är den väl berättad, den sällsamma historien om 80-åringen som försvann. Vinnare är Mitt i Haninge.

 

Årets reportage Sport & Kultur

Östra Sörmlands Posten
Lida pin
Journalist: Johan Karlsson
Motivering: Nyfiket tar sig årets sport och kultur-reportage an ett ämne som de flesta tycker sig känna till. Och det visar sig finnas så mycket nytt att fascineras av när man initierat läser om Kenny, bodybuildern, i Östra Sörmlands-Posten.

 

Årets bild

Mitt i Mälarö
Malin och Lavendel
Fotograf: Mikael Andersson
Motivering Årets bild är som en tavla som griper tag med sin genuina känsla av samhörighet, empati och innerlighet samtidigt som den knyter an fint till texten i artikeln. Som läsare blir vi nyfikna och vill veta mer, komma närmre och förstå bandet som så uppenbart finns mellan djur och människa. Hästen Lavendel och synskadade Malin med huvudena lutade mot varandra i djupt samförstånd är den solklara vinnaren av utmärkelsen Årets bild.

 

Årets bäst redigerade tidning

Nacka Värmdö Posten
Redigering: Hanna Bäckman, Anna-Karin Blom, Linnéa Borgert
Motivering: Årets vinnare är så snyggt redigerad att man genast vill läsa tidningen. Med ett tydligt och bra utnyttjat designsystem, väl fungerande typografi och en känsla för kontraster skapas en nyhetstidning med modern känsla. Innehållet innebär en välavvägd kombination av text, bild och annonser med rubriker som känns genomarbetade och skapar läsintresse, både på omslag såväl som inne i tidningen. Alltsammans är proffsigt redigerat i en konsekvent stil som gör att läsaren känner igen sig och ständigt återkommer. Årets bäst redigerade tidning är Nacka Värmdö Posten.

 

Årets Förstasida

Mitt i Sollentuna
Redigerare: Love Lind Redaktör: Matilda Klar
Motivering: På bara några sekunder måste ett omslag fånga sin läsare och det lyckas verkligen årets vinnare med. Layouten är väl disponerad med tydliga kontraster och bjuder på mycket utan att det känns fullpackat. Som läsare blir man nyfiken på innehållet tack vare de välformulerade rubrikerna som lockar utan att vara sensationalistiska, även om det serveras både Zlatan och spionmaskin på samma omslag. Årets förstasida är Mitt i Sollentuna.

 

Årets annonskampanj

Lokaltidningen Växjö
Ung företagsamhet – shopping
Motivering: Att via print driva köp är briljant! Inget annat medium klarar det bättre!
Säljare: Sebastian Lindgren/Cecilia Petersson

 

Årets nytänkare

Lokaltidningen Växjö/Alvesta
Business Kronoberg
Motivering: Rosa papper och ekonomijournalistik som är lokalt och regionalt förankrat. Det bygger näringsliv och självkänsla.
Ansvarig: Cecilia Petersson och Sebastian Lindgren

 

Årets Säljorganisation

Lokaltidningen Växjö
Motivering: En ökning med 27% på papper! Vi älskar det!
Säljare: Sebastian Lindgren/Cecilia Petersson

 

Årets lokalsajt

NVP.se
Motivering: Årets vinnare har lyckats göra en sajt som tar upp konkurrensen om nyhetsförmedlingen i ett av landets mest konkurrensutsatta områden och som gör det minst lika bra som de stora drakarna. Släng er i väggen DN. Heja Nacka Värmdö-Posten!
Ansvariga: NVP-redaktionen

 

Årets Lokala magasin

#Hälsingland
Motivering: Ett gediget hantverk visar att tidningsskapande av klass inte behöver ske inom de stora städerna. Årets magasin lockar oss med självförtroende, intressanta pennor och vackra fotografier och får oss att längta efter Lill-Babs vackra röst och: Tillbaka till Hälsingland.
Ansvariga: Nathalie Häll, Jonas Olsson & Alicia Mårtensson

 

Årets Lokala nyhetstidning

Mitt i Södermalm
Motivering: En elegant redigerad tidning där läsaren möter massor av ansikten och åsikter i vardagens alla situationer. Kort och gott får man som läsare en produkt som med stolthet kan titulera sig som årets Lokala Nyhetstidning 2021, Mitt i Södermalm.
Ansvariga: Victor Malmcrona, Katarina Linde, Eva Radakovits

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev