Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är tidningarnas ettor efter valnatten

Publicerad: 10 september 2018, 06:26
Uppdaterad: 10 september 2018, 06:33

Bild 1/6  

Det preliminära valresultatet är här – så har tidningarna vinklat sina förstasidor.


Ämnen i artikeln:

valet 2018

Sverige vaknade upp till ett oklart politiskt läge. Enligt den preliminära mandatfördelningen har Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet 144 mandat, Sverigedemokraterna har 62 och Alliansen 143.

Nattens val är med andra ord extremt jämnt mellan de båda blocken.

De preliminära siffrorna visar att Socialdemokraterna fick 28,4 procent av rösterna och blev därmed det största partiet.

Moderaterna fick 19,8 procent av rösterna medan Sverigedemokraterna blev det tredje största partiet med 17,6 procent av rösterna.

Det oklara läget är just det som många tidningar valt att vinkla på när de tagit fram förstasidorna från valnatten.

"Helt jämn mellan blocken", lyder Svenska Dagbladets rubrik på måndagens första sida, medan Dagens Nyheters rubrik lyder "Dött lopp". "En politisk jordbävning" har Dagens Industri valt att toppa med.

Metro har valt en mer bildmässig förstasida med ett gigantiskt frågetecken mellan två närbilder av de två statsministerkandidaterna Stefan Löfven och Ulf Kristersson.

Aftonbladet har istället valt att vinkla på att Stefan Löfven inatt meddelade att han kommer fortsätta som statsminister, i alla fall tillsvidare, med rubriken "Löfven i natt: Jag avgår inte".

Se ett axplocka av tidningarnas förstasidor i bildspelet ovan.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

valet 2018

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.