torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är tidningarna som får utvecklingsstöd

Publicerad: 12 april 2017, 10:12
Uppdaterad: 12 april 2017, 10:23

Kristianstadsbladet är en av de tidningar som fått mest i utvecklingsstöd. Även SvD och NA tilldelades stöd. Foto: Janne Næss

Kristianstadsbladet får hela 1,2 miljoner av potten som fördelats på 38 tidningar. Även SvD och NA får en hög andel av de 10,7 miljonerna.

Ämnen i artikeln:

Presstödsnämnden

JN


Presstödsnämnden har fått in ett 70-tal ansökningar om utvecklinggstöd. Flera av ansökningarna gäller samarbetsprojekt mellan olika tidningar, och 38 dagstidningar har beviljats stöd. Kristianstadsbladet har tilldelats en stor del av potten – 1,2 miljoner kronor går till  den skånska tidningen.

Både Nerikes Allehanda och Svenska Dagbladet har beviljats över 700 000 kronor var, av potten som vid denna vända bestod av 10,7 miljoner kronor.

Tidningskoncernerna har bett om medel för att utveckla olika publiceringstjänster för sina pappersprodukter, samt om stöd för utveckling av appar, sajter och redaktionella system. Nämnden har också beviljat utvecklingsstöd för kompentensutveckling av redaktionell personal.

I år finns 50 miljoner kronor avsatta för utvecklingsstödet, och nästa ansökningsperiod är i juni. För ett år sedan trädde den nya förordningen om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar i kraft.

Här är listan över alla tidningar som fått utvecklingsstöd.

 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev