Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

Här är tidningarna som får nya utvecklingsstödet

Publicerad: 26 Oktober 2016, 13:56
Uppdaterad: 26 Oktober 2016, 13:59

Gotlands Tidningar, Svenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning är några av dem som beviljats det nya utvecklingsstödet, som bland annat ska gå till utveckling av appar och webbplatser.


Ämnen i artikeln:

PresstödMyndigheten för radio och TV

Idag meddelade Presstödsnämnden, efter att ha utvärderat ett 40-tal ansökningar, vilka som har beviljats det nya utvecklingsstödet.

Totalt har nästan 10,7 miljoner kronor fördelats till olika tidningar i denna första ansökningsomgång. I december kan tidningsföretagen lämna in nya ansökningar.

Nämnden har bland annat beviljat stöd för utveckling av tidningarnas appar och webbplatser, men även utvecklingsstöd för kompentensutveckling av redaktionell personal.

Det var i april tidigare i år som förordningen om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar trädde i kraft. Syftet med stödet är att "främja mediemångfald och demokratisk debatt genom att ge tryckta allmänna nyhetstidningar förutsättningar att långsiktigt utveckla elektroniska publiceringstjänster med redaktionellt innehåll av hög kvalitet".

Bland dem som beviljats det nya stödet finns Gotlands Tidningar, Svenska Dagbladet, Upsala Nya Tidning, Sydöstran och Norrköpings Tidningar.

Här finns Presstödsnämndens beslut och hela listan.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev