Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Här är tidningarna som får nya utvecklingsstödet

Gotlands Tidningar, Svenska Dagbladet och Upsala Nya Tidning är några av dem som beviljats det nya utvecklingsstödet, som bland annat ska gå till utveckling av appar och webbplatser.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se


Publicerad: 26 Oktober 2016, 13:56
Uppdaterad: 26 Oktober 2016, 13:59

Ämnen i artikeln:

PresstödMyndigheten för radio och TV

Idag meddelade Presstödsnämnden, efter att ha utvärderat ett 40-tal ansökningar, vilka som har beviljats det nya utvecklingsstödet.

Totalt har nästan 10,7 miljoner kronor fördelats till olika tidningar i denna första ansökningsomgång. I december kan tidningsföretagen lämna in nya ansökningar.

Nämnden har bland annat beviljat stöd för utveckling av tidningarnas appar och webbplatser, men även utvecklingsstöd för kompentensutveckling av redaktionell personal.

Det var i april tidigare i år som förordningen om utvecklingsstöd till tryckta allmänna nyhetstidningar trädde i kraft. Syftet med stödet är att "främja mediemångfald och demokratisk debatt genom att ge tryckta allmänna nyhetstidningar förutsättningar att långsiktigt utveckla elektroniska publiceringstjänster med redaktionellt innehåll av hög kvalitet".

Bland dem som beviljats det nya stödet finns Gotlands Tidningar, Svenska Dagbladet, Upsala Nya Tidning, Sydöstran och Norrköpings Tidningar.

Här finns Presstödsnämndens beslut och hela listan.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.