Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är Thomas Peterssohns nya jobb

Publicerad: 16 mars 2017, 07:53
Uppdaterad: 16 mars 2017, 09:56

Thomas Peterssohn. Foto: Janne Naess

UPPDATERAD. Mittmedias tidigare vd Thomas Peterssohn går in som tillfällig vd för finska HSS Media. "Det är ett spännande uppdrag och det gäller att vara snabbfotad", säger han.


Thomas Peterssohn avgick som vd för Mittmedia i juli förra sommaren, efter att han och styrelseorföranden Jan Friedman inte lyckats enas om framtidsstrategin för koncernen.

Vid årsskiftet upphörde Thomas Peterssohns kontrakt med Mittmedia. Nu går han istället in som tillfällig vd för finska HSS Media, när nuvarande vd:n Svante Wahlbeck flyttar till Helsingfors och KSF Media. Det skriver Svenska Yle.

I HSS Media ingår tidningarna Vasabladet, Österbottens tidning och Syd-Österbotten. Thomas Peterssohn ska leda koncernen under tiden som jakten på en ny vd pågår.

– HSS Media behöver hjälp med att kickstarta den digitala transformationen. Det är ett spännande uppdrag och det gäller att vara snabbfotad – under fem månader ska koncernen fatta samma beslut som Mittmedia gjorde under fem år, säger han till Dagens Media.

Thomas Peterssohn har dock inget intresse av att permanent ta över vd:rollen.

– Nej, det här är ett tidsbegränsat uppdrag som handlar om att sätta igång den digitala strategin, och se till att HSS Media inte tappar fart under tiden som man letar efter en ny vd. Man har bestämt sig för att accelerera den digitala affärsutvecklingen, vilket bland annat handlar om att utvärdera förvärv och investeringar i digitala plattformar, säger han och fortsätter:

– Jag kommer vara på plats hos HSS Media under två dagar i veckan, så det är absolut mitt största uppdrag just nu. Men i övrigt lägger jag min tid på att jobba med digitala bolag, både med affärsutveckling och investeringar.

AnnaKarin Lith, tidigare redaktionell chef i Mittmedia har även suttit med i HSS Medias styrelse sedan 2014.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News