tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är teamet som ska utföra medieutredningen

Publicerad: 15 april 2015, 11:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:05

Nu har regeringens särskilda utredare Anette Novak satt ihop teamet som ska utföra medieutredningen och undersöka behovet av framtida mediepolitiska satsningar.

Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

AG

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se


Göran Blomberg blir huvudsekreterare. Han har tidigare varit enhetschef på Kulturdepartementet och var huvudsekreterare i Pressstödskommitén 2012 till 2013.

Emma Crépin blir kommunikatör och kommer senast från en tjänst som vd på den sociala mediebyrån Dingle Sweden AB. Hon har också arbetat med kreativa näringar för Kista Science City.

Oscar Westlund blir forskningsledare och kommer från Institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet. Han har också forskat kring gränssnittet mellan journalistik och digitala medier.

Enligt pressmeddelandet ska resultatet av medieutredningen redovisas den 30 april 2016.

Anette Novak, som leder utredningen, är vd på Interactive Institute Swedish ICT och har bland annat arbetat som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Stockholm City och som chefredaktör på Norran i Västerbotten.

– Jag är oerhört glad att kunna presentera ett sekretariat med en så gedigen kunskap och bakgrund inom området och ser fram emot att rivstarta med uppdraget, säger Anette Novak i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev