Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är GT:s nya kolumnist

Publicerad: 26 mars 2021, 07:40

Amanda Broberg blir ny fristående kolumnist på GT:s ledarsida.

Foto: Olle Sporrong

Amanda Broberg blir ny fristående kolumnist på GT:s ledarsida.


Ämnen i artikeln:

ExpressenGTGöteborg

Skribenten Amanda Broberg, 22, blir ny fristående kolumnist på GT:s ledarsida. Varannan helg ska hon leverera en ny text, enligt ett pressmeddelande. 

– Det känns jättekul och hedrande att få bli krönikör i GT. Jag hoppas så klart att mina texter ska bli uppskattade. Just nu är jag mest glad, och känner mig beredd att jaga morgonen längs avenyer, säger Amanda Broberg i pressmeddelandet.

Hon arbetar till vardags på Timbro och skriver även krönikor i Borås Tidning, där hon tidigare vikarierat som ledarskribent. Hon har även skrivit ledare på Barometern.

På GT ska hon fokusera på frågor kring Göteborg och Västsverige. 

– Frågor som rör personlig frihet och feministiska frågor. Jag har engagerat mig en hel del i abortfrågan. Om jag skulle ge mer konkreta exempel på frågor jag vill att fler ska uppmärksamma och debattera: jämställdhet i vården, psykisk ohälsa, personlig och kroppslig integritet och mindre överstatlighet, säger Amanda Broberg. 

GT:s chefredaktör, Christer El-Mochantaf:

– Amanda Broberg har en mycket vass penna och en förmåga att gång på gång skriva om ämnen som berör, är angelägna och får genomslag. Vi vill att GT ska fortsätta vara en relevant röst i den lokala debatten och med Amanda är jag säker på att vi kommer vara det, säger han. 

Första texten av Amanda Broberg publiceras lördagen den 27 mars. 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenGTGöteborg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev