Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är alla vinnarna i Årets Dagstidning 2021

Publicerad: 25 mars 2021, 14:38

Juryordföranden Viveka Hansson presenterar vinnarna av Årets Dagstidning från TV4:s studio.

Tävlingen Årets Dagstidning är avgjord – spana in alla vinnarna här.


Ämnen i artikeln:

Årets Dagstidning

Årets bevakning går till Sörmlands Media. Motiveringen lyder:

Det här var en bevakning som inte skulle få göras. Men Sörmlands Media avslöjade en omfattande mörkläggning som drabbade de mest utsatta under pandemin; de äldre. Granskningen som gjordes av Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter, belyste också en skrämmande okunskap hos myndigheter om vår unika svenska offentlighetsprincip. Det här är årets viktigaste bevakning.

Andra nominerade: Aftonbladet och Expressen. 

 

 

Årets affär och innovation går till Göteborgs-Posten. Motiveringen lyder:

Genom ett vänligt, snyggt och enkelt tilltal, har tidningen skapat en win-win-win-situation för sig själva, sin annonsör och sina läsare. Göteborgs-Posten har lyckats förena såväl affär som innovation, utan att tumma på vare sig läsarupplevelse eller existerande affär.”

Andra nominerade: Omni och Upsala Nya Tidning

 

Årets redaktion går till Avesta Tidning. Motiveringen lyder:

Årets redaktion flyttade från en ”deppig parkering” bakom matbutiken till nya lokaler på huvudgatan med stora fönster. Det var inte bara en symbolisk nystart, det var början på den slokande lokaltidningens återkomst. Avesta Tidning har skrivit lokatidningshistoria – och det är redaktionens starka engagemang och kraft som gjort det möjligt.

Andra nominerade: Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet. 

 

Årets Dagstidning – helhetspriset går till Svenska Dagbladet. Motiveringen lyder:

För att inte bara lyckas med att behålla styrfarten, utan tvärtom accelerera en genomgripande förändringsprocess, har Svenska Dagbladet, vitaliserat det redaktionella arbetet och sin journalistik på flera olika sätt under det senaste året. En målmedvetenhet som imponerar – och som även har lönat sig på sista raden.

Andra nominerade: Dagens Nyheter och Norr Media. 

Juryn som utser vinnarna består av Olle Zachrison, ansvarig digital nyhetsutveckling på Sveriges Radio, Charlotta Friborg, chef Riksnyheterna på SVT, Helle Klein, chefredaktör Dagens Arbete, Patrik Hadenius, förlagschef på Norstedts, Erik Modig, forskare vid Handelshögskolan, samt ordförande Viveka Hansson, programdirektör på TV4.  

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Årets Dagstidning

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev