söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Här är Aftonbladets nya redaktionsledning

Publicerad: 11 februari 2015, 07:48
Uppdaterad: 10 februari 2016, 14:39

Aftonbladets publisher Jan Helin presenterar de sex personer som, utöver honom, ska ingå i tidningens redaktionsledning.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

AG

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se


I förra veckan presenterade Jan Helin sex nya chefer på Aftonbladet. Nu offentliggörs även den nya redaktionsledningen som ska vara ytterst beslutande i tidningens journalistik.

Redaktionsledningen ska, enligt Jan Helin, lägga linjen för utgivarfrågor, pressetik och se till att Aftonbladet lever upp till tidningens publicistiska policy.

– Redaktionsledningen följer löpande upp och utvärderar hur vi uppfyller löftet mot våra användare att vara Sveriges mest engagerade nyhetskälla och mötesplats för alla som gillar att vara uppdaterade, säger Jan Helin i en kommentar.

De som, utöver Jan Helin, kommer att ingå i redaktionsledningen är:

Karin Pettersson, politisk redaktör.

Har haft den rollen på Aftonbladet sedan 2010. Har tidigare arbetat på Finansdepartementet och som kommunikationschef för Socialdemokraterna.

Lena Mellin, ställföreträdande ansvarig utgivare.

Har haft den rollen på Aftonbladet sedan 2008. Har arbetat på Aftonbladet sedan 1979 och har varit bland annat nyhetschef, samhällschef och kolumnist.

Håkan Andreasson, redaktionschef Agenda

Började som redigerade på Aftonbladet 1999. Tidigare har han varit nattchef, nyhetschef och biträdande sportchef. Lämnade sporten 2008 och jobbade under tre år som editionschef på nyheterna. Återkom sedan till sporten där han var sportchef i nästan fyra år.

Sofia Olsson Olsén, redaktionschef utveckling och organisation.

År 2007 kom hon till Aftonbladet Nya Medier från att ha varit chefredaktör för Norra Västerbotten. Hon blev administrativ redaktionschef 2009 och har bland annat lett tidningens arbete för digitalisering. Sedan i fjol har hon varit pluschef på tidningen.

Ehsan Fadakar, chef för sociala medier.

Var med och startade upp Nyheter24 där han var chefredaktör fram till att han värvades till Aftonbladet. Där har han sedan dess varit debattchef, kolumnist och grundade Lajkat.se. Han är också ansvarig utgivare för Lajkat.se

Lotta Folcker, programchef för Aftonbladet TV.

Kom till Aftonbladet för ett år sedan som producent för Aftonbladets valsatsningar i tv. Har varit programchef på tidningen sedan dess. Tidigare har hon arbetat på bland annat Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och TV4.

LÄS OCKSÅ:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev