Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Här är Aftonbladets nya Malmöredaktion

Publicerad: 2 September 2019, 08:02

Hateff Mousaviyan, Susanna Nygren och Jonatan Unge.

Foto: Aftonbladet

Förra veckan blev det känt att Aftonbladet satsar på lokalt – och börjar i Malmö. Idag öppnar redaktionen, som består av sex journalister och två krönikörer.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetHela Skåne

När Aftonbladet under förra veckan presenterade sin nya satsning på lokaljournalistik berättade Lotta Folcker, chef på Aftonbladet Labs, att man börjar i just Malmö av flera anledningar: 

– Allt som händer i Öresundsregionen med näringsliv, kriminalitet, kulturliv – det är otroligt mycket som pulserar där nere. Det vill vi bevaka. Sedan har vi ett starkt säljkontor där nere. Vi måste kunna finansiera den här satsningen. Därför ser vi en stor potential i Malmö, sade hon till Dagens Media i samband med nyheten. 

Idag öppnar lokalredaktionen, som består av sex journalister, två kolumnister och en chef. 

På reportersidan tar Robert Rosén, Susanna Nygren, Hateff Mousaviyan och Simon Pålsson plats. 

Robert Rosén har tidigare varit på Sportbladet, Norra Skåne och 24Kristianstad. Senast har han arbetat som frilansjournalist med fokus på sport och nyheter i Skåne. 

Susanna Nygren är sedan tidigare Aftonbladets frilansreporter i Malmö. På den lokala redaktionen behåller hon nyhetsfokuset. 

Hateff Mousaviyan har tidigare varit Malmöredaktör på Nöjesguiden. Han är reporter och kolumnist. 

Simon Pålsson har tidigare rapporterat för Handbollskanalen och för FotbollSthlm. På Aftonbladet blir han sportreporter med ett särskilt fokus på Malmö FF. 

Redaktörer blir Caroline Olsson och Åsa Passanisi, som båda har en lång bakgrund som reportrar på Aftonbladet. De ansvarar också för Aftonbladets kommande lokala sajter. 

Aftonbladets tidigare videochef Martin Ekelund blir chef för lokalsatsningen. 

På krönikörsidan har man knutit till sig Frida Hylander, psykolog och författare till boken ”Klimatpsykologi” (tillsammans med Kali Andersson och Kata Nylén). Hon kommer skriva om hur Malmös lokala klimatarbete påverkar stadens invånare. 

Även komikern Jonatan Unge, som tidigare hörts i Aftonbladet Kulturs podcast ”Lilla Drevet” och numera ”Stormens utveckling”, är ny krönikör.  

Lokalsatsningen har utvecklats inom Aftonbladet Labs under ledning av Daniel Britz.

Läs mer: Konkurrenterna om Aftonbladets lokalsatsning 

Julia V. Caesar

Reporter

Ämnen i artikeln:

AftonbladetHela Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.