Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hänt i Veckan tog miste på Zlatan och ZIbrahomovic

Publicerad: 8 juni 2016, 14:46
Uppdaterad: 8 juni 2016, 14:49

Chefredaktören: "Det är ju bara nån bokstav som skiljer".


I en artikel i Hänt i Veckan, där programledaren Lasse Kronér ger en känga till Zlatan för dennes senaste reklamfilm, citerar tidningen ett Twittersvar från fotbollsstjärnan.

Eller, det var i alla fall vad reportern trodde att hon gjorde. Egentligen kom tweeten från parodikontot ZIbrahomovic, som drivs av Jakob Vastamäki.

Röster på Twitter började snart höjas, som ifrågasatte vart Hänt i Veckans källkritik tagit vägen.

När Dagens Media ringer upp Tobias Wixtröm, nybliven chefredaktör för Hänt-gruppen, har han först ingen aning om misstaget.

Efter att ha gjort efterforskningar, står det dock klart vad som inträffat:

– Reportern var förmodlingen ute på nätet och letade efter om Zlatan hade svarat Lasse Kronér och hittade det här roliga citatet. Hon har missat i kollen helt enkelt, och trodde att det faktiskt var Zlatans privata twitterkonto. Det är ju bara någon bokstav som skiljer åt i namnet, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Det var en av de sista grejerna vi gjorde innan pressläggning och det gick lite för fort helt enkelt. Vi måste vara mer nogranna framöver.

Tobias Wixström menar dock att skadan inte är speciellt stor:

– Egentligen är det enda som hänt att Jakob Vastamäkis parodikonto fått lite reklam. Vad vi ville var mest att visa upp att Lasse Kronér gått på Zlatan lite. 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev