söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hänt Extra toppar klanderligan

Publicerad: 24 januari 2017, 08:09
Uppdaterad: 24 januari 2017, 08:30

Tidningen fälldes efter två anmälningar av Laila Bagge och en av Bianca Ingrosso.

Hänt Extra blev mest fällda tidningen förra året – efter anmälningar från Laila Bagge och Bianca Ingrosso. Samtidigt gjordes rekordfå fällningar 2016.

Ämnen i artikeln:

Hänt ExtraPressens OpinionsnämndExpressenAftonbladet

AT


Sammanlagt beslutade Pressens Opinionsnämnd om 28 fällningar under 2016 – den lägsta siffran i modern tid.

Samtidigt som anmälningarna till PO ökat ordentligt under de senaste åren, från 288 år 2011 till 526 under 2016, har det alltså inte lett till ökade fällningar.

Expressen är liksom förra året den mest anmälda tidningen, vilket enligt PO av allt att döma beror på att tidningen valt att införa en knapp vid varje nyhetsartikel på expressen.se som leder till PO:s elektroniska anmälningsblankett.

PO anser även att det är anmärkningsvärt att två tidningar med betydligt lägre upplagor än storstadstidningarna finns med bland de mest anmälda.

VLT har ökat från fem anmälningar 2015 till 16 under fjolåret. Hallandsposten har ökat från en anmälan till nio. Inte i något fall har dessa anmälningar än så länge lett till fällning.

När det kommer till året mest fällda tidningar, har det i många år ständigt varit en av kvällstidningarna: Expressen och Aftonbladet har turats om att ligga på förstaplatsen.

2016 bryts dock det mönstret, och förstaplatsen gick till Hänt Extra.

Tidningen fälldes efter två anmälningar av Laila Bagge och en av Bianca Ingrosso.

– Sedan jag klev på som ansvarig utgivare på Hänt-gruppen i juni har ambitionen varit att hålla en hög journalistiskt nivå, samt vara öppen, transparent och ha en god dialog med de personer vi bevakar. Den resan har nyss påbörjats, samtidigt som vi gör en kraftig kursändring i vår bevakning, säger Hänt:s chefredaktör Tobias Wixström till Dagens Media, och fortsätter:

– Vi ska framåt online bli Sveriges mötesplats för dig som älskar kändisar och nöjen med hänt.se. Här har vi ambitionen att förnya och vässa hela nöjesgenren.

Mest fällda tidningarna 2016:

Hänt Extra: 3

Expressen: 2

Dagen: 2

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev