Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hänt Extra om Borg och Peczynski: "Vi var först"

Publicerad: 17 Februari 2015, 08:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Hänt Extra stod i begrepp att avslöja romansen mellan Anders Borg och Dominika Peczynski. Då ringde den förre finansministern upp Expressens Niklas Svensson för att bekräfta nyheten. Här är spelet bakom gårdagens kärleksscoop.


Ämnen i artikeln:

Anders BorgHänt ExtraAller MediaDominika Peczynski

Igår avslöjade Aller Medias kändistidning Hänt Extra kärleksaffären mellan Anders Borg och Dominika Peczynski.

Enligt Hänt Extra har relationen varit en väl bevarad hemlighet sedan december och en källa uppgav för tidningen att det förmodligen dröjer innan Anders Borg och Dominika Peczynski bekräftar att de är ett par.

Men så blev det alltså inte. Istället valde Anders Borg att ringa upp Expressen-reportern Niklas Svensson "för att berätta om de rykten som cirkulerat kring hans äktenskap".

För Dagens Media berättar nu Hänt Extras chefredaktör Bo Liljeberg om storyn bakom avslöjandet.

– Det här ryktet har florerat länge. Sedan var det så enkelt att en pålitlig tipsare hörde av sig för ett antal veckor sedan och bekräftade nyheten. Vi har försökt ha lite is i magen men vet samtidigt att det är svårt att få exklusivitet på riktigt stora nyheter. Det finns inte tips som kan vara inlåsta. Men vi har vetat länge att uppgifterna stämde, säger han.

Varför väntade ni?

– Vi känner samma omtanke för alla människor men det här handlar ändå om en före detta minister.

Hänt Extra har utgivningsdag på tisdagar men redan på måndagar brukar tidningen finnas i butik, framför allt i Stockholm.

Bo Liljeberg uppger också att Expressen hade fel i en faksimil i papperstidningen där man uppger att man var först på med nyheten på webben.

– De gav ett försök till credd men det är fel, vi la ut den 55 minuter före Expressen så det stämmer inte att de var först. Det är lite sneaky tycker jag. Vi får väl se om Thomas Mattsson tar upp det i sin spalt.

Känner ni er snuvade på nyheten?

– Verkligen inte. Vi är inte i digital framkant än utan försöker bli det och hade det här varit ett halvår sedan hade nyheten stannat i papperstidningen. Då hade bli blivit snuvade på det. Nu var vi först i alla kanaler, det är ett nytänkande hos oss, bra nyheter ska ut på webben. Men jag är besviken på att man inte kan vara mer generös med credd.

Själva nyheten då, är du förvånad över att Anders Borg och Dominika Peczynski är ett par?

– Jag höjde väl lite på ögonbrynen. Det är oerhört spännande, man vet aldrig vad som händer och det är det som gör livet värt att leva. Det ska bli spännande att följa det här.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson anser inte att han behöver ha dåligt samvete.

– Hänt Extra publicerade en obekräftad uppgift utan kommentarer från de inblandade medans Niklas Svensson kunde berätta att Anders Borg faktiskt skiljer sig och dessutom hade en intervju med honom om Dominika Peczynski. Det är ju två helt olika publiceringar, men Expressen gav ändå kredd till Hänt Extra både på nätet och i print, säger han och fortsätter:

- Bosse Liljeberg är missnöjd med en bildtext till en webbfaksimil och det får vi i så fall ta till oss, han är ju ett redaktörsproffs som gjort Expressen-ettor och löpsedlar i nästan hela sitt vuxna liv. Jag väljer nog att gratulera både honom och Niklas Svensson till varsin oväntad story.

LÄS ÄVEN:

 

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.