Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hans Rosling till Dagens Nyheter

Publicerad: 17 augusti 2011, 11:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Hans Rosling var med och grundade Läkare utan gränser i Sverige och har rankats som en tänkare som förändrat världen. Nu blir han ny kolumnist på DN:s ledarsida.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Som dagensmedia.se kunde berätta tidigare i veckan har Dagens Nyheter avslutat samarbetet med den profilerade kolumnisten Göran Rosenberg.

Tanken är enligt ledarredaktionens chef Peter Wolodarski att byta ut flera kolumnister.

Nu står det klart att Hans Rosling blir en av de första nya kolumnisterna på ledarsidan.

Hans Rosling är professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet och var med och grundande Sverigesektionen av Läkare utan gränser. Han har tidigare varit rådgivare åt bland annat Sida och WHO och har också varit sommarpratare i P1.

– Hans Rosling är ett väldigt spännande namn. Han är otrolig i och med att han var en internationell världsstjärna redan innan han var känd i Sverige. Det känns väldigt roligt att att han har tackat ja, säger Peter Wolodarski till dagensmedia.se.

Han är också internationellt känd för sina föredrag om befolkningsökningen och SVT har gjort dokumentären "Roslings värld" som handlar om hans verksamhet.

För två år sedan rankades han också på plats 96 i det amerikanska magasinet Foreign Policys lista över 100 tänkare som format världen.

Enligt Peter Wolodarski är fler namn klara.

– Det stämmer att vi har klart med ett par namn till men det får jag återkomma till. Vi kan ju inte berätta allt på en gång.

Hans Roslings första kolumn publiceras i september.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News