Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Hans roll degraderar oss"

Publicerad: 22 september 2010, 08:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

Ystads Allehandas chefredaktör Jörgen Svensson blir ansvarig utgivare och kommersiellt ansvarig även för Kristianstadsbladet och Trelleborgs Allehanda. Något som väcker kritik inifrån.


Det var på onsdagen som Sydsvenskan tog beslutet att ge sina tre tidningar Kristianstadsbladet, Trelleborgs Allehanda och Ystad Allehanda samma chef.

–Vi måste dra mer nytta av varandra, så att vi arbetar smartare och effektivare. Utvecklingsarbetet underlättas om det finns en person som är ansvarig för alla titlar, säger vd:n Johan Ståhl i ett pressmeddelande.

Rickard Frank, chefredaktör på Trelleborgs Allehanda, stannar kvar på tidningen – men Kristianstadsbladets chefredaktör Lasse Bernfalk väljer att sluta.

– Lasse har gjort ett fantastiskt jobb på Kristianstadsbladet. Han har utvecklat tidningen och tagit den genom tuffa tider men i och med denna organisationsförändring försvinner hans nuvarande funktion, säger Johan Ståhl. 

Att tidningarna nu får dela chef har enligt uppgift väckt oro internt på tidningarna. En av dem som reagerat är kulturredaktören Sune Johannesson. Inget ont om Jörgen Svensson, skriver han i sin blogg, men:

”Hans nya tredelade roll degraderar vår roll. Var tidning behöver sin chefredaktör, dels för att ta dagliga svåra publicistiska beslut, dels för att det är den enda person i en tidnings slimmade redaktion som har tid att tänka visionärt. Och utan visioner i dessa snabbt föränderliga mediatider är vi förlorade”, skriver Sune Johannesson.

Dagensmedia.se har sökt Åsa Karlsson, fackklubbsordförande på Kristianstadsbladet.

Martin Schori

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev