Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hanne Kjöller: "Nu får jag den friare roll jag har eftersträvat"

Publicerad: 6 Oktober 2016, 09:10
Uppdaterad: 6 Oktober 2016, 12:48

UPPDATERAD. Hanne Kjöller lämnade DN – nu blir hon ny kolumnist hos Expressen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenDN

I förra månaden stod det klart att Hanne Kjöller lämnar DN efter 17 år.

– Jag går och värper på i första hand två böcker. Den ena kretsar kring svensk forskningspolitik. Den andra vill och kan jag i nuläget inte säga något alls om mer än att planerna är långt framskridna, sade hon till Dagens Media vid tillfället.

Nu börjar Hanne Kjöller istället hos Expressen, där hon kommer att vara kolumnist, medverka i Expressen TV samt jobba med undersökande journalistik i samarbete med Expressens grävgrupp.

– Det känns jättbra, nu kommer jag att få den här friare rollen jag har eftersträvat, och behöver inte på samma vis förhålla mig till tidningens linje som när jag var ledarskribent hos DN. Jag kommer att ha mer tid att ägna mig åt ett ämne i taget, och samtidigt skriva på mina två bokidéer, säger Hanne Kjöller till Dagens Media.

Hos Expressen kommer hon röra sig inom ett brett spektrum av ämnen:

– Det blir både stort och smått, mediekritik, samhällsfenomen och liknande.

Magnus Alselind, redaktionschef, säger i ett pressmeddelande att Hanne Kjöller kommer att bli mycket viktig skribent för Expressen, med sin "starka röst och stilistik".

Tidigare i år har Expressen rekryterat kolumnisterna Johan Hakelius och Alex Schulman från Aftonbladet, stjärnbloggaren Clara Lidström samt Nisha Besara, tidigare bland annat ledarskribent på Aftonbladet. Som kolumnister medverkar sedan tidigare bland andra Leif GW Persson, Britta Svensson och Jenny Strömstedt.

– Många av Expressens läsare kommer att uppskatta Hanne Kjöller, och vi tror att hon också kommer att utmana en hel del åsikter. Vi är väldigt glada här att Hanne Kjöller efter många år på DN, med en stor publik där, väljer att medverka i Expressen framöver, fortsätter Magnus Alselind.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenDN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.