Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag22.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hanne Kjöller: "Fått breda ut mig som få"

Publicerad: 7 september 2016, 12:56
Uppdaterad: 7 september 2016, 16:13

Igår meddelade Hanne Kjöller att hon lämnar Dagens Nyheter. Nu berättar hon mer om planerna framöver.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Igår berättade Dagens Media om att Hanne Kjöller slutar på Dagens Nyheter efter 17 år.

Hanne Kjöller har under åren blivit omtalad i medierna, senast när hon anklagades för mörkläggning av sexövergreppen på ungdomsfestivalen We are Sthlm tidigare i år.

Framöver kommer hon fortsätta att arbeta för Dagens Nyheter som fristående kolumnist, samtidigt har hon två bokprojekt på gång.

– Jag går och värper på i första hand två böcker. Den ena kretsar kring svensk forskningspolitik. Den andra vill och kan jag i nuläget inte säga något alls om mer än att planerna är långt framskridna, säger hon till Dagens Media.

Hon kommer även satsa på att utöka sin föreläsarverksamhet.

På Twitter skrev Hanne Kjöller att anledningen till att hon slutar är att hon "vill ha en friare roll".

– I huvudsak handlar det om tid och ämnesval. Jag sitter på ett par, tycker jag, kanonbra uppslag som jag i dagsflödet inte riktigt har tid att ta mig an. Jag har haft mycket frihet i mitt arbete på DN. Jag har fått göra egna jobb och fått breda ut mig på ett sätt som är få om ens några ledarskribenter förunnat, säger Hanne Kjöller och fortsätter:

– Jag är mycket tacksam över den flexibilitet och generositet tidningen visat mig, men det har också krävt åtskilligt med frivilligt kvälls- och helgarbete. Den tid som jag skulle behöva för att kunna förverkliga mina andra projekt finns helt enkelt inte om jag samtidigt på heltid ska skriva ledare.

Hanne Kjöller sa upp sig i juni och arbetar sin sista dag den 30 september.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.