Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hanna Stjärne: "Det är klart att det är tufft"

Publicerad: 24 januari 2013, 13:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

13 tjänster – varav fyra journalister – försvinner när UNT lanserar sin nya organisation. För dagensmedia.se berättar publishern Hanna Stjärne om förändringarna.


Ämnen i artikeln:

UNT

Det var tidigare i dag som dagensmedia.se kunde berätta att Upsala Nya Tidnings organisation är klar. Totalt försvinner 13 tjänster från tidningen, varav fyra är journalister.

– Det är framför allt personer med administrativa tjänster som försvinner, säger Hanna Stjärne till dagensmedia.se.

Hur tog medarbetarna emot beskedet?

– Det är klart att det är tufft för de som inte får vara kvar.

Hur kommer besparingarna att märkas?

– Eftersom att vi lägger om arbetssättet från grunden tror jag inte att det kommer märkas så mycket utåt mot våra tittare, läsare och användare. Internt kommer det däremot att bli lite annorlunda eftersom att så många administrativa tjänster försvinner.

Ni ska också börja jobba enligt begreppen "puls" och "agenda", berätta om det?

– Vi följer naturligtvis hur människors medievanor utvecklas och vi har en väldigt stark ökning från webben och mobilen. Vi håller också i papperstidningen som nästan inte tappar någonting i upplaga, säger hon och fortsätter:

– Nu kommer vi att jobba utifrån båda de här perspektiven, vilket bland annat innebär en snabbare uppdatering på nätet. När det gäller agenda så säger vi att vi ska jobba med historier som är så starka att folk inte kan låta bli att läsa dem.

Ni har haft en tuff början på 2013, vad tror du om resten av året?

– Det är full fart framåt. Vi slog säljrekord i januari och lanserar flera nyheter framöver.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.