Hankins tillbaka som onlinechef på GP

2016-12-19 12:00  

Markus Hankins omplaceras. Det meddelade GP:s ledning i september. Nu är Markus Hankins tillbaka som onlinechef.

På kort tid var Markus Hankins inblandad i flera konflikter. I september presenterade ledningen lösningen att GP:s onlinechef skulle omplaceras och jobba med strategiska frågor.

Efter två månader var han tillbaka på sin tjänst, efter att ha deltagit i en ledarskapsutbildning. Markus Hankins har inte längre personalansvar för reportrarna, enligt GP:s digitalchef Peter Holmlund.

– Han arbetsleder nyhetscheferna och har ett administrativt personalansvar, säger han.

Enligt uppgift till Dagens Media ska dock Markus Hankins under frånvarotiden fortsatt ha styrt onlineredaktionen, bland annat via "Facebook Messenger".

– Det kan jag inte svara på, säger Peter Holmlund.

Hur ser du på kritiken mot Markus Hankins ledarskap?

– Det är ett internt personalärende som jag har svårt att se att någon annan skulle vilja visa intresse för. Vi har åtgärdat den kritik som kommit och skulle vilja påstå att vi är helt återställda.

Flera personer har slutat, vad beror det på?

– Det finns några som har gått till andra jobb och jag känner till två från samhällsredaktionen som gått vidare. Det har ingenting med Markus Hankins att göra.

Dagens Media har sökt Göteborgs-Postens fackstyrelse.

Amanda Törner

Viktor Ek

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt